אירועים

18 יוני

נפתחה ההרשמה לשנה"ל תשפ"ד (2023-24)

מתי 18/06/2023 תאריך אחרון להגשת מועמדות 6.8.23
מיקום הגשת מועמדות אונליין

נפתחה ההרשמה לתוכנית שוליך ליזמות עבור שנה"ל תשפ"ד (2022-23).

השלב הראשון של הגשת המועמדות כולל מילוי טופס ייעודי באתר.
לאחר מכן, הסטודנטים והסטודנטיות שיעברו את שלב המיון זה, יוזמנו לסדנה בקמפוס הטכניון אשר תתקיים בין התאריכים: 10-11.9.23.

בתום הסדנה יבחרו 15 המצטרפים והמצטרפות למחזור הבא בתוכנית שוליך.

פרטים על כל שלבי הגשת המועמדות ניתן למצוא בעמוד תהליך הקבלה.

תאריך אחרון להגשות  6.8.2023

27 יוני

הצגת פרוייקטים בקורס 'יזמות אימפקט'

מתי 27/06/2023 17:30-20:30
מיקום מרכז מהודר לממציאים בטכניון

איך מפתחים מיזמים בעלי פוטנציאל רווח גבוה, שגם משפרים את העולם ועושים זאת תוך שימוש בידע הטכנולוגי הנרחב שנלמד בטכניון?
בקורס 'יזמות אימפקט' אותה מעבירה גב' עומרי בורל, מחפשים את התשובות לכך.

לאורך הסמסטר האחרון פיתחו הסטודנטים בתוכנית שוליך בקורס 'יזמות אימפקט' רעיונות למיזמים שונים המעוניינים להתמודד עם בעיות עולם המעסיקות אותם.

הם נחשפו למודלים שונים, חקרו את השווקים הרלוונטיים וגיבשו רעיונות מעשיים למיזמים שונים. מהתמודדות עם בדידות, דרך חשיבה מחודשת על שימוש בבטון ועד פתרונות נגישים לבעיות זיהום.

עבור חלק מהסטודנטים הקורס היווה התנסות בפיתוח רעיון יזמי. עבור האחרים זהו השלב הראשון בפיתוח פרויקט הסיום בתוכנית אותו ימשיכו לפתח בשנה הבאה.

20 יוני

הצגת הפרוייקטים של בוגרי התוכנית

מתי 20/06/2023 17:30-20:30
מיקום מרכז מהודר לממציאים בטכניון

בחודש הבא יסיים את לימודיו מחזור המלגאים הראשון של תוכנית שוליך ליזמות בטכניון. בשנה החולפת התנסו הסטודנטים והסטודנטיות בפיתוח של מיזמים אישיים. הבחירה ברעיון למיזם נעשתה על ידי הסטודנטים עצמם לפי תחום העניין שלהם.

ליווה אותם בפרוייקטים, היזם והמשקיע ד"ר ברק בן אבינועם, אשר שימש במנטור אישי וחשף אותם לצדדים שונים בפיתוח העסקי של מיזמים. לרגל סיום שנת הלימודים יציגו הסטודנטים הבוגרים בפני הצוות וכלל הסטודנטים בתוכנית את המיזמים שלהם.

21 מרץ

פורום שוליך: מפגש עם ד"ר יאיר שפירא

מתי 21/03/2023 17:30-19:00
מיקום מרכז מהודר לממציאים בטכניון

ד"ר יאיר שפירא, מייסד חברת Amplio ובעל תואר דוקטור מהפקולטה לביו-רפואה בטכניון. כאשר גילו אצל בנו ניב גמגום, בני הזוג יאיר ושירלי שפירא פיתחו מוצר ייחודי לטיפול בגמגום. מאז המוצר הפך לחברה שהתפתחה, השתנתה והתרחבה. היום חברת Amplio היא חברה בין-לאומית מצליחה המציעה פלטפורמה מתקדמת לטיפול בקשיי למידה מגוונים.

ד"ר שפירא בא לשוחח עם הסטודנטים שלנו ושיתף בדרכו המפותלת להצלחה ובשיעורים המרכזיים שלמד במסעותיו כיזם.

17 ינואר

הצגת עבודות בקורס 'יסודות היזמות'

מתי 17/01/2023 17:30-20:30
מיקום מרכז מהודר לממציאים בטכניון

לרגל סיום הסמסטר הראשון, בחרנו להקדיש את המפגש האחרון להצגת העבודות של הסטודנטים והסטודנטיות שלנו בקורס 'יסודות היזמות' של ד"ר גיל ברוש.

הסטודנטים והסטודנטיות שזה עתה הצטרפו לנבחרת מלגאי שוליך לידרס ליזמות, מתחילים את תהליך ההכשרה התלת שנתי שלהם בקורס זה. הקורס מספק הכרות ראשונה עם עולם היזמות עבור חסרי הניסיון שביניהם, והכרות מובנת ומאורגת עבור אלו שצברו כבר ניסיון מסוים בתחום.

25 אוקטובר

ביקור במשרדי Start-Up Nation Central

מתי 25/10/2022 08:30-18:00
מיקום תל-אביב

לרגל פתיחת שנה"ל תשפ"ג (2022-23) המשכנו במסורת של פתיחת השנה בימי סיור. השנה התארחו הסטודנטים והסטודנטיות בתכנית במשרדי Start-Up Nation Central. היום נפתח בהרצאתו של מר אבי חסון, מנכ"ל הארגון, אשר סקר את סיפור צמיחתו של ההייטק בישראל, תפקידו במשק הישראלי ותפקיד הארגון בתמיכה וקידום האקוסיסטם של ההייטק בישראל. אחריו, פגשנו את מנהל הפיתוח והמחקר בארגון, מר אלירן אלימלך, אשר העמיק את ההכרות עם ייחודו של ההייטק בישראל, דרך הצגת התחומים בהם לשראל יש יתרון יחסי, הטרנדים אשר עתידים לעצב את התחום בשנים הקרובות ומאגרי הידע של  Start-Up Nation Central המספקים מידע עדכני על כל חברות ההייטק והסטארט אפים בישראל.

אחרי הכרות עם הארגון, היתה לנו הזכות לפגוש ולהיחשף לספוריהם המרתקים של שני יזמים מובילים בהייטק הישראלי.
מר דוד ממן, מנכ"ל חברת בינה איי.איי אשר פיתחה טכנולוגיה לזיהוי מדדים רפואיים דרך המכשיר הנייד. ממן הוא יזם סדרתי וממציא אשר על שמו רשומים יותר מ-30 פטנטים. הוא שיתף אותנו באתגרים הפיתוח, הגיוס והניהול שלו וחלק איתנו שיעורים משמעותיים אותם למד בדרך.

מר זיו שילון, הוא יזם סדרתי ומרצה ופעיל, אשר מדגים בסיפורו האישי המורכב כלוחם פצוע קשה שעבר תהליך שיקום ארוך ומתאגר וכאב לבת לבקנית, כיצד חיבור רגשי וצורך ממשי בפתרון בעיות מוביל לחדשנות ויזמות. מר שילון הוא כיום בין היתר, מנכ"ל חברת Nimble Globa וכן מייסד Rubedo

אחרי ההפסקה וארוחת הצהריים השתתפו הסטודנטיות והסטודנטים בסדנת כישורים רכים שהתמקדה בעקרונות הסמול טוק העסקי.

07 יוני

מפגש הכרות עם תכנית שוליך לידרס -כולל וידאו

מתי 07/06/2022 18:30-20:00
מיקום https://technion.zoom.us/j/99341920137

לרגל פתיחת ההרשמה למחזור ג' של תכנית שוליך קיימנו מפגש הכרות בזום עם ראש התכנית ורכזת התכנית. במפגש הצגנו את התכנית וענינו על שאלות בנוגע לתהליך המיון, תנאי הקבלה, תכנית הלימודים וחווית ההשתתפות בתכנית.

26 אפריל

פורום שוליך: מפגש עם ד"ר יונתן אביר

מתי 26/04/2022 19:30-21:00
מיקום בניין אולמן בטכניון, מרכז היזמות t hub

ד"ר יונתן אביר, הוא יזם ממציא ומהנדס. את התואר הראשון שלו בהנדסת מכונות השלים באוניברסיטת בן גוריון, את השני בטכניון ואת הדוקטורט באוניברסיטת קרמפילד באנגליה. מאז שנת 2019 הוא השותף המייסד והמנכ"ל של חברת AD Knight אשר מפתחת חיישנים חכמים להתראה מפני פגיעת הולכי רגל בדרכים.

פעולה היא המפתח הבסיסי לכל ההצלחה.
פאבלו פיקאסו
דילוג לתוכן